Blogin arkisto

Blogikehoitus

Tietoa kirjoituksista
Blogia hoitaa Keijo Martikainen

Yhteystiedot

Alakylän asioissa - kysy meiltä - vastaamme mielellämme!

Vs. kappalainen
Kukka-Maaria Kalpio
040 3126 302 kukka-maaria.kalpio@evl.fi

Diakonissa
Marika Gustafsson
040 3126 321 marika.gustafsson@evl.fi

Lastenohjaaja
Kaisa Tuosa
040 3126 859
kaisa.tuosa@evl.fi

PÄIVÄN SANA

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:196206 kpl

Alakylän aluetyöstä

Aluetyön kuulumisia

Lappeenrannan seurakunnan aluetyö on lähtenyt liikkeelle alueen miesten toiveesta voida pitää pyhäkoulua sekä omille että naapurin lapsille. Sen seurauksena seurakunta osti kerhotilaksi Harapaisten kaupunginosasta omakotitalon, Nurmelankatu 14.

Aluetoimintamme ohjesännön mukaan "Aluetoiminnan tarkoituksena on seurakunnan muuta toimintaa tukien saattaa toiminta-alueen väestö mahdollisimman laajasti seurakunnan sanan ja sakramenttien vaikutuspiiriin niin, että heissä syntyy ja pysyy usko kolmiyhteiseen Jumalaan ja kasvaa vastuu lähimmäisistä."auleen_kartta.jpg

Alakylän alue muodostuu Peltolan, Alakylän ja Harapaisen kaupunginosista ja me kuulumme Lappeenrannan seurakuntaan, joka taas on osa vuonna 1967 perustettua Lappeenrannan seurakuntayhtymää.

Lappeenrannan seurakunnan toiminta organisoituu pääosin perinteisten työalojen mukaan. Jokaisella työntekijällä on työala jossa hän toimii koko seurakunnan alueella. Vuodesta 1987 seurakunnan toimintaa organisoitu myös kolmen aluetoimikunnan kautta. Tällä hetkellä aluetyötä tehdään vain Peltola-Alakylä-Harapainen alueella.

Aluetyö saa voimansa Jumalan Sanasta ja sakramenteista ja toisaalta se nousee meidän jokaisen täällä asuvan ihmisen voimavaroista. Näin aluetyö on valmis kokeilemaan ja luomaan uutta sinun kanssasi.

Alakylän aluetyötä johtaa aluetoimikunta johon kuuluu valittujen jäsenten lisäksi kolme työntekijää: diakonissa, lapsityönohjaaja ja pappi. Kahden vuoden välein alueen jumalanpalvelukseen kokoontunut seurakunta valitsee aluetoimikuntaa kuusi - yhdeksän jäsentä.

Aluetyö on elämää Lappeenrannan seurakunnassa. Se on elämää Jumalan lapsena. Se on elämää näissä kaupunginosissa. Se on sellaista toimintaa kuin me ja te haluatte ja mihin meillä on voimavaroja sekä mahdollisuuksia. Se on elämää jossa etsitään Jumalan siunausta ja johdatusta sekä arkiseen jokapäiväiseen elämään että elämän juhlahetkiin.

Olet nyt siis kotisivuillamme. Ne on alunperin suunnitellut Jouni Petro Mäntymäenkadulta. Jouni oli myös kotisivujemme ensimmäinen webmaster. Sinulla on omat taitosi ja oma osaamisesi. Sinulla on myös oma paikkasi Lappeenrannan seurakunnassa ja täällä Alakylällä, Harapaisissa ja Peltolassa. Tästä alueesta käytämme lyhyesti nimeä, Alakylä. Kun Sinä haluat tehdä jotain tai toivot jotain - ota rohkeasti yhteyttä. Nämä sivut kertovat miten ja kehen voit ottaa yhteyttä.

Nämä sivut kertovat myös miten me voimme saada apua elämän erilaisissa kysymyksissä. Ne välittävät Jumalan Sanan jokaiseen päiväämme sekä viikottain vaihtuvan kirjoituksen, erilaisia ajatuksia täältä Alakylältä. Näissä ajatuksissa täällä asuvat tai täältä opiskelemaan lähteneet ihmiset kirjoittavat sinulle. Ne ovat kirjoituksia ihmiseltä ihmiselle.

Aluetyö on osa Lappeenrannan seurakunnan toimintaa ja siksi kutsumme sinut mukaan myös kaikkiin muihin oman kotiseurakuntamme tapahtumiin.

Tämän päivän sanalla sinua tervehtien

https://evl.fi/paivansana

ent. Alakylän aluekappalainen, rovasti Reijo Moilanen