Blogin arkisto

Blogikehoitus

Tietoa kirjoituksista
Blogia hoitaa Keijo Martikainen

Yhteystiedot

Alakylän asioissa - kysy meiltä - vastaamme mielellämme!

Vs. kappalainen
Kukka-Maaria Kalpio
040 3126 302 kukka-maaria.kalpio@evl.fi

Diakonissa
Marika Gustafsson
040 3126 321 marika.gustafsson@evl.fi

Lastenohjaaja
Kaisa Tuosa
040 3126 859
kaisa.tuosa@evl.fi

PÄIVÄN SANA

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:196206 kpl

Alakylän ajatelmia

Reijo "Renu" Moilasen eläkkeelle lähtö väritti Alakylän aluetyötä vuonna 2016

Perjantai 27.1.2017 klo 23:24 - Keijo Martikainen


2017.01.renu.jpg

Alakylän aluetyön toiminnassa yli kolme vuosikymmentä uupumatonta työtä tehnyt Reijo "Renu" Moilanen siirtyi eläkkelle kesällä 2016. "Renua" muistettiin alueen järjestämässä Pop up ravintolapäivässä omin seremonioin.

Lappeenrannan seurakunnan Alakylän aluetyön toimintaa vuonna 2016 väritti pitkäaikaisen aluepapin Reijo"Renu" Moilasen eläkkeelle siirtyminen, kertoo Alakylän aluetyön viime vuoden toimintakertomus.  "Renu" toimi aluepappina kylällä yli kolme vuosikymmentä. Lappeenrannan seurakunnan palveluksessa hän oli vuoden 1981 vapusta vuoden 2016 heinäkuun loppuun. Eli 35 vuotta. Alakylän aluepappina jatkoi "Renun" jälkeen Tiina Huikuri.

Alakylän aluetyön toiminta-ajatus lähelle tulevasta ja eri-ikäisiä seurakuntalaisia alueelta tavoittava toiminta onnistui vuoden aikana hyvin. Toimintaa oli monipuolisesti kaikissa alueen kaupunginosissa: Peltolan-, Alakylän -ja Harapaisten alueilla. Toiminnan keskiössä olivat aluejumalanpalvelukset ja tutuiksi tulleet hartaushetket ulkoilmatapahtumina. Aluejumalanpalveluksia pidettiin kaksi kertaa Kimpisen kampuksella (31.1. ja 27.11.) ja kaksi kertaa Kauppakadun Palvelutalolla (8.5. ja 9.10).  Perinteinen jouluaaton hartaushetki Ratapuistossa kokosi vesisateisena aattoiltana noin sata kuulijaa ja uudenvuoden hartaushetki ja näyttävä ilotulitus Harapaisten kentän ympärille noin kolmisen sataa kuulijaa ja katselijaa.

Kevätkaudella, toukokuussa aluetyö teki retken Rutolan Salpalinjalle tutustumisretkenä. Elokuussa pidettiin Pop up-ravintolapäivää Suomen Kotileipomon tiloissa Harapaistentiellä. Tilaisuuteen kutsuttiin hyvällä osallistumisprosentilla kaikki Alakylän aluetyössä sen historian aikana mukana olleet henkilöt. Lapsille oli oheisohjelmana omaa ohjelmaa. Alueella 50 vuotta täyttäneille lähetettiin onnittelukortit. Kuusikymmentä vuotta täyttäneet kutsuttiin adventinajan Jumalanpalvelukseen Kimpisen koululle.  Kimpisen ja Peltolan alakoululaisia aluetoimikunta muisti stipendeillä.

Yhteistyö ja yhteisöllisyys ovat toteutuneet toiminnan tilaisuuksissa hyvin. Toimintasuunnitelman mukainen teema - Erilaiset perheet - toteutui myös tapahtumissa. Perheiden tavoittaminen on käytännössä hankalaa kun sille ei ole tällä hetkellä sopivia toimintatiloja tarjolla. Perheitä osallistui kuitenkin Jumalanpalveluksiin ja pyhäkouluihin.

Alakylän aluetoimikuntaan on  valittu kaudeksi 2016-18 seuravaat henkilöt: Seppo Hynynen (pj), Mauri Kinnunen (vpj), Terttu Hynynen (sihteeri) ja jäseninä Kari Pettinen, Irmeli Pulli, Marja-Riitta Turunen, Kaisa Valavuo ja Aino Voutilainen. Seurakunnan työntekijäjäseninä ovat olleet  Reijo Moilanen (tammi-hinäkuu, Tiina Huikuri (elo-joulukuu), Marika Gustafsson (diakonissa) ja Kaisa Tuosa (lastenhoitaja).  Aluetoimikunnan jäsenet osallistuivat aktiivisesti tapahtumien järjestelyihin. Toimikunta kokoontui vuoden aikana viisi kertaa. Kokoontumispaikkana on ollut Savonkadun 38 Kerhohuone.

Aluetyön yhteistyötahoja olivat vuoden aikana mm. Kimpisen Kampus, Kauppakadun Palvelutalo, Peltolan Asukasyhdistys, Suomen Kotileipomo, Eevan Kukka ja kotisivujen blogien kirjoittajat.

Tiedottaminen

Alakylän aluetyön asioista on tiedotettu omilla kotisivuilla ja paikkakunnan sanomalehdissä sekä jaettavilla monisteilla. Kotisivujen ylläpitoa selkeytettiin vuoden aikana ja niiden kehittämistä jatketaan. Kotisivujen vastaavana toimittajana on toiminut Keijo Martikainen. Vastaisuudessa alueen tapahtumien tiedottamiseen tulee panostaa entistä tehokkaammin jotta alueen ihmiset tietävät toiminnasta ja tapahtumista.

Aluetyön tooimintakertomus hyväksyttiin Lappeenrannan seurakuntaneuvoston kokouksessa 26.1. 2017. Aluetoiminta on seurakunnassa seurakuntaneuvoston alaista toimintaa.

Keijo Martikainen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini