Blogin arkisto

Blogikehoitus

Tietoa kirjoituksista
Blogia hoitaa Keijo Martikainen

Yhteystiedot

Alakylän asioissa - kysy meiltä - vastaamme mielellämme!

Vs. kappalainen
Kukka-Maaria Kalpio
040 3126 302 kukka-maaria.kalpio@evl.fi

Diakonissa
Marika Gustafsson
040 3126 321 marika.gustafsson@evl.fi

Lastenohjaaja
Kaisa Tuosa
040 3126 859
kaisa.tuosa@evl.fi

PÄIVÄN SANA

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:196206 kpl

Alakylän ajatelmia

"Äitee" Rantasesta pääsiäisen juhlaan

Torstai 30.3.2017 klo 15:44 - Reijo Moilanen


2017.03.pajunkissat.jpg
Varma kevään merkki palloilu-urheilujen pudotuspelien
kanssa on silmuistaan aukeavat pajunkissat.

Maaliskuun alussa monet suomalaiset jännittivät Lahden MM-kisoissa hiihtäjiemme menestystä. Tuloksena oli monta hienoa suoritusta. Mielestäni sykähdyttävin oli  ikinuoren Siiri "Äitee" Rantasen hieno kunniakierros Salpausselän kisamontussa. Suomi on hiihtomaa ja me muistamme - emme  vain tämän päin sankareita - vaan myös heitä jotka ovat aiemmin tuoneet maallemme mainetta ja kunniaa. Maailma on paljon muuttunut Siiri Rantasen aktiivipäivistä. On tullut paljon uusia lajeja ja urheilumuotoja. Emme me nuoruudessamme tienneet mitään esimerkiksi salibandystä tai kaikkiin tämän päivän palloilulajeihin liittyvästä asiasta, play-offeista. Tätä kirjoitettaessani elämme kaunoluistelun MM-kisojen aikaa. Samaan aikaan eri palloilulajeissa on kausi edennyt niin pitkälle että nyt ovat vuorossa kaikkein parhaimmilla joukkueilla play-offit.

Niissä on kyse  aika uudesta asiasta. Esimerkiksi vuodelta 1973 oleva sanakirja kertoo vain, että play tarkoittaa esimerkiksi leikkiä. Kuitenkin vuodelta 1993 oleva sanakirja kertoo jo, että kyse on varsinaisen sarjan jälkeen pelattavista mestaruusotteluista palloilusarjoissa.

Käytännössä asia toimii siten, että  sarjan päätyttyä  yleensä kahdeksan  joukkuetta jatkaa ns mitallipeleissä eli play-offeissa. Yleensä sarjan ykkönen pelaa kahdeksatta joukkuetta vastaan, kakkonen seiskaa jne. Jatkoon pääsee se joka ensin saa kolme (tai neljä) voittoa. Näin pelataan kunnes on jäljellä enää kaksi joukkuetta. He ratkaisevat sitten mestaruuden.

Sarja on mielenkiintoinen mutta siinä on myös kielteiset puolensa. Vain voittajat havaitaan ja huomioidaan. Häviäjä pelataan sananmukaisesti pois.
Rohkaisen näitten sivujen lukijoita seuraamaan aktiivisesti oman kotikaupungin joukkueiden edesottamuksia. En kuitenkaan suosittele normaaliin elämään play-offeja.
Ei siis pudoteta kanssaihmisiä pois vaan päinvastoin pyritään siihen että kaikki pysyvät mukana aktiivisessa elämässä. Se toiminta missä esimerkiksi eri järjestöt ja seurakuntamme ovat mukana se auttaa jaksamaan. Kun järjestetään tilaisuuksia, retkiä, matkoja ja muuta mielekästä tekemistä niin se kaikki auttaa meitä pysymään virkeimpinä. Kehotan itseäni ja kaikkia kutsumaan toisiamme mukaan ettei vain kukaan jäisi syrjään ja tulisi pois pelatuksi.

Paastonaika on tätä kirjoitettaessa jo yli puolen välin. Marianpäiväkin on jo takana. Mielessäni on palmusunnuntain Raamatun Sana jossa meille kerrotaan Jeesuksesta joka tuli tähän maailmaan pelatakseen meidät kaikki in eli sisälle Jumalan valtakuntaan.
" Hänellä oli Jumalan muoto, mutta hän ei pitänyt kiinni oikeudestaan olla Jumalan vertainen vaan luopui omastaan. Hän otti orjan muodon ja tuli ihmisten kaltaiseksi. Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa, hän alensi itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, ristinkuolemaan asti."

Jeesus tuli palvelemaan ja pelastamaan. Hän ei pelaa ketään pois. Synti rikkoo ihmisen suhteen toisiin ihmisiin ja koko luomakuntaan. Jeesus rakentaa myös tämän yhteyden. Synti rikkoo ihmisen ja Jumalan välisen yhteyden. Jeesuksen ristinkuolema on meille kaikille avoin ovi iankaikkiseen elämään.
On hyvä ja turvallista elää tätä päivää ja kulkea kohti huomista. Jeesuksessa meillä on anteeksiantamus ja rauha eikä kukaan pelaa meitä pois koska Hän itse on meidän puolustajamme.

"Jos me vaellamme valossa, niin kuin hän itse on valossa, meillä on yhteys toisiimme, ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas,
antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä."

Siunausta paastoon ja riemukasta pääsiäisen aikaa!

Reijo Moilanen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini